Виробнича практика 2023
Виробнича практика - крок до професійної майстерності
На початку вересня 2023 року протягом декількох днів відбулися захисти звітів з виробничої практики серед здобувачів фахової передвищої освіти (освітньо-кваліфікаційний рівень-фаховий молодший бакалавр, молодший спеціаліст) за спеціальностями 133 Галузеве машинобудування ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва», 181 Харчові технології ОПП «Бродильне виробництво і виноробство» та ОПП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
Виробнича практика є невід’ємною складовою частиною освітнього процесу і проводиться з метою набуття фахових компетентностей і виробничих навичок. Під час практики студенти навчаються самостійно приймати рішення і вирішувати їх в реальних виробничих умовах.
Практика студентів 3 курсу проводилася протягом 10 тижнів на різноманітних харчових та переробних підприємствах: ПрАТ «ОБОЛОНЬ», ПрАТ «Фірма «Полтавпиво», ТОВ «ЕЛЕВАТОР-АГРО», ТОВ «Лохвицький комбікормовий завод», УАСП ТОВ «КАІС» (Сульське ХПП), ДП «Холминський спиртзавод», ТзОВ «ПЕРША ПРИВАТНА БРОВАРНЯ», Броварня Беднари (Польща), Летоградський хлібозавод (Чехія) в межах договорів, укладених між ВСП «Лохвицький механіко-технологічний фаховий коледж ПДАУ» та підприємствами.
Методичне керівництво, практичну підготовку здобувачам освіти надавали інженерно-технічні працівники підприємств, викладачі коледжу.
Під час захисту практики студенти представили щоденники-звіти, які були доповнені цікавими фотоматеріалами, відеоматеріалами, презентаціями.
Комісії у складі викладачів коледжу заслухали та оцінили професійні досягнення кожного студента коледжу на основі їх виступів, представлених матеріалів, відгуків-характеристик керівників практики від підприємств, якості оформлення і змістовності наповнення щоденників.