Навчальна практика з поєднанням екскурсій!
Ключовою фігурою сучасного виробництва харчової продукції є висококваліфікований технолог, без якого підприємство працювати не може. Харчова промисловість України залишилися єдиною галуззю, яка в умовах економічної кризи не лише не знизила обсягів виробництва, але і продовжує їх активно нарощувати. Тому практична підготовка студентів на переробних підприємствах харчової галузі завжди проходить професійно, плідно і смачно.
Навчальна практика проводиться з поєднанням екскурсій, що дозволяє розширити фахові знання, пізнати та оволодіти деякими технологічними процесами та особливостями технологічних режимів, санітарно-гігієнічних виробничих вимог і навчитись оцінювати якісні показники продукції, що випускається підприємством. Відповідно до програми навчальної практики по набуттю робітничих навичок для студентів ІІ курсу спеціальності 181 Харчові технології за ОПП Бродильне виробництво і виноробство викладачі спецдисциплін Л.О. Мусієнко і Т.В. Супрович разом зі студентами груп Т-21б та Т-31б побували на ПрАТ «Фірма «Полтавпиво» в м. Полтава.
Перебуваючи на підприємстві, студенти мали можливість ознайомитися з основними технологічними процесами виробництва пива і безалкогольних напоїв, які автоматизовані і комп’ютеризовані на досить високому рівні . Дізнались, що технологія приготування пінного напою відбувається шляхом саме варіння. Також студенти побачили, що безпосередньо сам процес бродіння отриманого сусла відбувається під впливом пивних дріжджів.
Студентам було цікаво дізнатись і побачити, що продукт, який отримують після процесу бродіння, називається у виробництві зеленим пивом.
Найбільш цікавими для них були цехи розливу пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв у склотару, ПЕТ-пляшку, кеги та жестяні баночки.
Студенти оцінили рівень захисту працівників підприємства від небезпек, управління процесами в цехах заводу з урахуванням охорони здоров’я та навколишнього середовища.
Своїми враженнями поділилася студентка групи Т-31б Аня Кучерява:
«Практика є невід'ємною складовою навчального процесу, саме тому її з таким нетерпіння чекає кожен студент. Тож в березні місяці відбулась довгоочікувана для нас поїздка на ПрАТ "Фірма" Полтавпиво".
Візит на підприємство дав розуміння, того як саме працює виробництво. Ми побачили дійсні масштаби апаратів, машин і установок.
Зрозуміли технологічні процеси, що відбуваються при приготуванні пива та безалкогольних напоїв, побачили кожен етап їх виготовлення. Розглянули склад і роботу всіх цехів підприємства, що підштовхнуло нас до вибору місця для виробничої практики.
Закріпили свої знання і отримали нові, які у майбутньому знадобляться для виконання курсових і дипломних робіт.
Але головне ми зрозуміли, що весь процес складається з багатьох окремих частин, що разом створюють затребуваний на ринку продукт, до виготовлення якого кожен працівник прикладає багато сил.
Отже, кожен студент повинен відвідати виробництво для того, щоб в майбутньому бути кваліфікованим фахівцем своєї галузі».
В СП «Лохвицький механіко-технологічний фаховий коледж ПДАА»,
висловлює подяку адміністрації ПрАТ «Фірма «Полтавпиво» за співпрацю з нашим навчальним закладом, інформативність різних видів практик та безпосередню участь у фаховій підготовці студентів коледжу!