Комісія технологічних дисциплін


Циклова комісія технологічних дисциплін об’єднує викладачів спецдисциплін спеціальності 181 Харчові технології за ОПП «Бродильне виробництво і виноробство», «Зберігання і переробка зерна», «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
До складу циклової комісії технологічних дисциплін входить десять викладачів, які закінчили провідні вищі навчальні заклади за фахом, мають багаторічний педагогічний досвід роботи та виробничий стаж роботи.
![]() ![]() |
Богдан Надія Миколаївна
|
|
![]() ![]() |
Корнієнко Лариса Владиславівна
|
|
![]() ![]() |
Мусієнко Ліана Олександрівна
Дисципліни, які викладає: технологія галузі, технохімічний контроль галузі, основи проєктування, технології |
|
![]() ![]() |
Буглак Оксана Михайлівна
Дисципліни, які викладає: мікробіологія, комбікормове виробництво, технології, основи проєктування, товарознавство зерна і продуктів його переробки, технологічний контроль виробництва |
|
![]() ![]() |
Супрович Тетяна Володимирівна
Дисципліни, які викладає: санітарія і гігієна, технохімічний контроль галузі, екологія харчових продуктів |
|
![]() ![]() |
Кривошея Сергій Іванович
|
|
![]() ![]() |
Московець Олена Миколаївна
Дисципліни, які викладає: елеваторна промисловість, сучасні технологїі виробництва, охорона праці в галузі, вступ до спеціальності |
|
![]() ![]() |
Горбонос Вікторія Вікторівна
|
|
![]() ![]() |
Горбуля Галина Федорівна
Дисципліни, які викладає: технологія галузі, технохімічний контроль галузі.
|
|
![]() |
Олефір Аліна Миколаївна
|
Робота циклової комісії спрямована на вдосконалення навчально – виховного процесу шляхом запровадження новітніх високоефективних методів підготовки майбутніх спеціалістів на рівні сучасних вимог. Головним завданням при підготовці здобувачів освіти є виховання в них високої відповідальності, творчо – пошукового ставлення до обраної професії, підготовки грамотного фахівця.
Викладачі циклової комісії передають свої знання та вміння, свій педагогічний та виробничий досвід студентам, намагаючись виховати висококваліфікованих, компетентних, конкурентноздатних спеціалістів на ринку праці. Але щоб підготувати таких спеціалістів, адаптованих до сучасного ринку праці, викладачі постійно повинні працювати над підвищенням педагогічної майстерності та свого фахового рівня.
З цією метою викладачі комісії регулярно підвищують свій рівень на курсах підвищення кваліфікації або шляхом стажування на передових підприємствах харчової промисловості.
Викладачі комісії є активними учасниками виставки передового досвіду, приймають участь у Всеукраїнському конкурсі «Педагогічний ОСКАР», який проводить НМЦ вищої та фахової передвищої освіти спільно з національною академією педагогічних науку України, де їх методичні розробки займають призові місця. Частина методичних розробок занесена до каталогу кращих.
В умовах воєнного стану викладачі освоїли і успішно використовують в освітньому процесі технології дистанційного навчання з використанням електронної пошти, Viber, платформи Zoom, Classroom і т. д.
Викладачі комісії організовують для здобувачів освіти гостьові лекції на передових підприємствах харчової галузі, що дозволяє здобувачам освіти спілкуватися з фахівцями та отримувати нові знання, що є важливим особливо в умовах дистанційного навчання.
Циклова комісія постійно працює по організації позааудиторної роботи. Викладачі комісії керують гуртками технічної творчості. На заняттях гуртків здобувачі освіти під керівництвом викладачів займаються технічною творчістю, частина здобувачів освіти виконують навчально-дослідницькі роботи, які потім впроваджують при виконанні курсових і дипломних робіт (проєктів). В першу чергу це розробка нових рецептур безалкогольних напоїв та хлібобулочних виробів. Частина дослідницьких робіт, які розпочинаються в лабораторіях коледжу, продовжуються у виробничих умовах при проходженні практики на базових підприємствах.
Кожний рік викладачі циклової комісії технологічних дисциплін проводять професійний тиждень технолога. В ході тижня технолога проводяться цікаві професійні конкурси:
- «кращий мікробіолог»
- «кращий технік-хімік»
- «кращий технолог»
- «кращий зернознавець»,
а також конкурс газет, виробів студентів, пов’язаних із їхньою спеціальністю, виставка технічної творчості студентів.
Здобувачі освіти IV курсу організовують теоретичну конференцію по підсумках практики, куди запрошуються здобувачі освіти молодших курсів, а також провідні спеціалісти галузі, випускники навчального закладу.
Викладачі комісії проводять велику роботу по організації та проведенню Днів відкритих дверей та Днів кар’єри в коледжі з метою агітації абітурієнтів. Також викладачі ведуть профорієнтаційну роботу в школах міста, району, області, а також на базових підприємствах харчової галузі.
Викладачі комісії працюють кураторами груп, завідують кабінетами і лабораторіями, працюють на керівних посадах.
За сумлінну працю, високий професіоналізм, значні досягнення в навчанні і вихованні здобувачів освіти, активну участь у виставках педагогічної майстерності викладачі циклової комісії неодноразово нагороджувалися грамотами і подяками різних рівнів.



